Nyheter
Snart kommer Svikaren
Publicerad 11 januari 2012

Den 9 mars 2012 kommer Katarina Wennstams nya roman, en skakande skildring av våld och intolerans i sportens värld.

Svikaren är första delen i en ny trilogi spänningsromaner av Katarina Wennstam, med kriminalinspektör Charlotta Lugn och advokaten Shirin Sundin som huvudpersoner. Två kvinnor i en värld präglad av manliga karriärer och manligt våld.

Kroppen som ligger i en port i Norra Hammarbyhamnen är fullkomligt massakrerad. ”Övervåld” kallas det på polisprosa.

Det rör sig helt klart om hämnd. För att fotbollsspelaren Sebastian Lilja vänt sin egen klubb ryggen och skrivit på för konkurrenten. Han fick sitt sista år i livet förstört av anonyma hot. ”Jävla Bajenfitta! Du ska dö! Du pissade på oss!”

 

Det gör å andra sidan saken ganska enkel för kriminalinspektör Charlotta Lugn. Det är naturligtvis en urspårad supporter som huggit kniven i Liljas kropp över sjuttio gånger.

Och målsägarbiträdet Shirin Sundin får förklara för Sebastians föräldrar hur sport kan få människor att känna ett sådant hat. Men det är något som inte stämmer. Nya fakta kommer fram i utredningen som pekar i en helt annan riktning.

 

Katarina Wennstams tidigare trilogi om åklagaren Madeleine Edwards, med romanerna Smuts (2007), Dödergök (2008) och Alfahannen (2010) har sålt i sammanlagt närmare en halv miljon exemplar. Svikaren är den första delen i en ny trilogi spänningsromaner.

 

© 2007 Katarina Wennstam | info@katarinawennstam.se